De seizoenen van ziek zijn

…alsof je lekker aan het varen bent op de oceaan van je leven en dan ineens terug moet naar de kade. Je bootje, waarop je altijd vertrouwde, is kapot en moet voor groot onderhoud…

Toen ik hoorde dat ik borstkanker had was ik een poos helemaal niet met het vliegen bezig. Ik melde me ziek en verder dacht ik de maanden daarna weinig aan mijn werk. S nachts werd ik wel eens wakker en dan wist ik zeker dat ik nooit meer zou gaan vliegen. Want wat als het terug zou komen..? Ik zou geen dag in een hotel hebben willen slapen die ik ook bij mijn kinderen had kunnen zijn..

Toen ik weer mocht opstarten met werk op de grond, kwam ook de twijfel over wat ik nou eigenlijk wilde. Mijn hoofd zat vol met overtuigingingen; Dat ik geen tijd had om te twijfelen, dat het leven door moest gaan..

Pas toen ik al deze overtuigingen losliet kwam er zachtheid en was er ruimte voor mijn gevoel.

Nu het herfst is en ik zie de blaadjes van de bomen vallen kan ik al de fases waar ik doorheen ben gegaan heel goed plaatsten. De fase van niet-weten was mijn winter. Die hebben we allemaal nodig nadat we hebben losgelaten. Na loslaten komt een tijd van leegte, een stilte waar ogenschijnlijk niets gebeurd maar waar onder de oppervlakte van alles groeit om in de lente naar boven te komen.

Die lente kwam ook voor mij! Toen was er geen twijfel meer of ik het wel goed deed. Toen wist ik het gewoon.

Door deze ervaring heb ik geleerd dat ik mag vertrouwen op het ritme van mijn leven, dat zich toch wel afspeelt, of ik er nou bovenop zit of niet. En ik heb geleerd dat ik mijn overtuigingen niet zo serieus hoef te nemen. Dat zijn maar ideeen en kunnen niet op tegen het weten wat daaronder ligt. En dat weten komt pas naar boven als het er klaar voor is..:)

Liefs,

Manon

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s